Vårdgivare och samarbetspartners-logotyp (till startsidan)
För vårdgivare och samarbetspartners

Parotitvirus (serologi), S-, CSV-

  • Alternativa sökord
    Påssjuka
  • Remiss
    Pappersremiss Mikrobiologi 2 (Akademiska)
  • Remisslänk
  • Provtagning/ Provtagningsmaterial
    Blod: rör utan tillsats (röd propp) Rekommenderad provvolym är 6 mL blod. Minsta provvolym är 1 mL blod. varuforsorjningen.se/.../ror-vakuum-pl-76ml-rod-54018 CSV: Sterilt rör. varuforsorjningen.se/.../ror-pl-konisk-16x100mm-80862 <em>OBS! Serum med samma provtagningsdatum ska alltid beställas och skickas på samma remiss.
  • Laboratoriet tillhanda
    Sänd provet med nästa ordinarie transport. Prov skickas till analyserande laboratoriet måndag till fredag. Prov ankomna på helger förvaras i kyl på Mikrobiologilaboratoriet Västerås.
  • Lämnas till
    Mikrobiologilaboratoriet Västerås
  • Analyserande laboratorium
    Akademiska laboratoriet Uppsala
  • Förvaring, hållbarhet och transport efter provhantering
    Kylförvaring i väntan på transport
  • Skickas till
    Klinisk mikrobiologi Dag Hammarsköld väg 38 Uppsala
  • Informationskälla
  • Uppdaterad
    2024-08-23
    av TG

Godkänn vårt användande av kakor (cookies)

Region Västmanland använder kakor (cookies) och andra liknande tekniker på våra webbplatser. Du kan själv kontrollera vilka kakor som får placeras i din webbläsare och du kan ändra dina inställningar när som helst via länk i sidfoten. Läs mer om vad regionen använder kakor till och gör sen dina val.

In English

Inställningar för kakor

Här kan du välja vilka kategorier av kakor (cookies) som ska vara aktiverade.

Denna kategori består av kakor som behövs för att webbplatsen ska fungera korrekt.

Denna kategori består av kakor som ger oss statistik och anonymiserad data som visar hur våra webbplatser används och gör det möjligt för oss att rätta till fel och förbättra webbplatserna.

Denna kategori består av kakor från tredjepartstjänster som bland annat möjliggör uppspelning av video och länkning till våra sidor och flöden i sociala medier.

In English