Vårdgivare och samarbetspartners-logotyp (till startsidan)
För vårdgivare och samarbetspartners

G-6-PD, utredning, B-

  • Alternativa sökord
    Glukos-6-Fosfatdehydrogenas, G6PD
  • Remiss
    Remiss 5
  • Remisslänk
  • Provtagning/ Provtagningsmaterial
    EDTA-rör, lila propp. Från barn kan kapillär provtagning och microrör med minst 250 µL blod användas.
  • Lämnas till
    Klinisk kemi
  • Analyserande laboratorium
    Karolinska Universitetssjukhuset
  • Provhantering på laboratoriet
    Se provhantering. Får ej frysas!
  • Förvaring, hållbarhet och transport efter provhantering
    Förvaras och transporteras i rumstemperatur till Klinisk kemi inom 24 timmar. För prover som inte hinner anlända till Klinisk kemi, Huddinge, inom 24 timmar ska resultat för B-Hemoglobin och B-Retikulocyter, tagna vid provtagningstillfället, skickas med. Prover kan skickas i rumstemp om de anländer till Klinisk kemi Huddinge inom 48 timmar. Prover är hållbara upp till en vecka i kyl.
  • Skickas till
    Provinlämningen C1:72 Karolinska Universitetslaboratoriet Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge 141 86 Stockholm
  • Informationskälla
  • Uppdaterad
    2018-09-07
    av JS

Godkänn vårt användande av kakor (cookies)

Region Västmanland använder cookies och andra liknande tekniker på våra webbplatser. Du kan själv kontrollera vilka cookies som får placeras i din webbläsare och du kan ändra dina inställningar när som helst via länk i sidfoten. Läs mer om vad regionen använder kakor till och gör sen dina val.

In English

Inställningar för cookies

Här kan du välja vilka kategorier av cookies som ska vara aktiverade.

Denna kategori består av cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera korrekt.

Denna kategori består av cookies som ger oss statistik och anonymiserad data som visar hur våra webbplatser används och gör det möjligt för oss att rätta till fel och förbättra webbplatserna.

Denna kategori består av cookies från tredjepartstjänster som bland annat möjliggör uppspelning av video och länkning till våra sidor och flöden i sociala medier.

In English