Vårdgivare och samarbetspartners-logotyp (till startsidan)
För vårdgivare och samarbetspartners

Hudbiopsi, metabol utredning

  • Alternativa sökord
    Fibroblaster
  • Remiss
    Metabolutredning - CMMS (Karolinska)
  • Remisslänk
  • Anges på remiss
    Skriv på remissen "Får ej frysas"
  • Provtagning/ Provtagningsmaterial
    Biopsi tas sterilt med sterila instrument, förslagsvis på överarmens insida. Hudbiten placeras i sterilt rör innehållande steril fysiologisk koksaltlösning.
  • Kommentar/ Viktigt att veta
    Provtagning i början på veckan. Ring till CMMS innan provtagningen, tel. 08-517 714 48, då viss förberedelse krävs.
  • Analyserande laboratorium
    Karolinska Universitetssjukhuset
  • Provhantering på laboratoriet
    Får ej frysas!
  • Förvaring, hållbarhet och transport efter provhantering
    Provet måste vara framme till CMMS inom 2 dygn. Sänd ej torsdag eller fredag då det riskerar att bli liggande över helgen. Sänds i rumstemperatur. Skriv utanpå paketet: "Får ej frysas!".
  • Skickas till
    Provinlämningen L2:00 Karolinska Universitetssjukhuset, Solna Anna Stecksèns gata 49 171 76 Stockholm
  • Informationskälla
  • Uppdaterad
    2018-08-07
    av GS

Godkänn vårt användande av kakor (cookies)

Region Västmanland använder kakor (cookies) och andra liknande tekniker på våra webbplatser. Du kan själv kontrollera vilka kakor som får placeras i din webbläsare och du kan ändra dina inställningar när som helst via länk i sidfoten. Läs mer om vad regionen använder kakor till och gör sen dina val.

In English

Inställningar för kakor

Här kan du välja vilka kategorier av kakor (cookies) som ska vara aktiverade.

Denna kategori består av kakor som behövs för att webbplatsen ska fungera korrekt.

Denna kategori består av kakor som ger oss statistik och anonymiserad data som visar hur våra webbplatser används och gör det möjligt för oss att rätta till fel och förbättra webbplatserna.

Denna kategori består av kakor från tredjepartstjänster som bland annat möjliggör uppspelning av video och länkning till våra sidor och flöden i sociala medier.

In English