Måltider i tätt samarbete med lokala leverantörer
- Lokala leverantörer är vårt signum och en självklarhet.
- Kreativa kockar håller matsvinnet nere.
- Vi erbjuder det första jobbet för många.
Vi värnar den svenska landsbygden och serverar endast svenskt kött och gärna lokalt. Men det slutar inte där, vi söker ständigt fler lokala leverantörer och erbjuder idag även fisk, öl, kaffe, grönsaker, must mm från lokala producenter. Flera samarbeten sträcker sig över 20 år och det är av stor vikt att fler restauranger tänker i dessa banor. Svensk livsmedelsproduktion är högkvalitativ och hållbar.
Ett viktigt jobb i köket är att kockarna jobbar kreativt med matsvinnsfrågan. Vi erbjuder ofta bufféer och då är kommunikationen viktig i arbetslaget för att minska matsvinnet. Vi har alltid fokuserat på att minska avfallet med hjälp av att sortera så många fraktioner som möjligt.
Under våra år på Måns Ols utvärdshus har vi alltid haft en bra dialog med kommunen i Sala kring turism och arbetstillfällen. Under sommaren har vi många gäster och behovet av säsongspersonal är stort. Ett behov som blir win-win för kommunen då många unga erbjuds sommarjobb och kan få sina första arbetslivserfarenheter för vidare utveckling.