Samarbete mellan fackliga företrädare

Den 9 september träffades fackliga representanter från några av våra deltagande företag för att utbyta erfarenheter och få en uppdatering om nuläget i projektet.

Gruppen bestod av företrädare från Kanthal, Westinghouse, Systemair, Uponor, Epiroc och Mälarenergi. Fokus låg på hur man kan bli bättre på att stötta medarbetarna i deras utveckling kopplat till digital omställning och nya kompetenser.

Viktig roll

Fackliga representanter är viktiga inte minst för arbetstagarens rättigheter, men även som en drivkraft för medarbetarna i kompetensutvecklingsfrågor. Under träffen enades man om att man behöver stärka samverkan kring fackliga frågor mellan de deltagande företagen. Under hösten ska ett nätverk för samarbete etableras, så att man bättre kan ta tillvara på varandras erfarenheter. Dessutom ska de fackliga företrädarna gå en gemensam utbildning i förändringsledning.