Kompetensutveckling för alla på Alstom

Cybersäkerhet, psykisk ohälsa och ledarskap i virtuella team – några av de utbildningar som Alstom påbörjar under våren.

I dag den 2 mars 2021 startar Alstom upp sina första utbildningar inom ramen för Ett kompetenslyft för Sverige. Under våren kommer bolaget fokusera på utbildningar inom bland annat Excel, cybersäkerhet, företagsekonomi, psykisk ohälsa, systemutveckling och ledarskap.

Alstom var deltagande företag i projektet Smart kompetens för industrin som bedrevs mellan 2018 och 2020 och som också fokuserade på kompetensutveckling av anställda inom industrin. Nu fortsätter de sin kompetensutvecklingsresa i Ett kompetenslyft för Sverige.

Bolaget har som mål att alla deras medarbetare och arbetsställen ska få möjlighet att ta del av kompetensinsatserna kopplat till projektet. För att effektivisera sin interna kommunikation kring utbildningsutbudet i Ett kompetenslyft för Sverige har de valt att integrera utbildningarna i sin befintliga plattform för dagligt lärande – något som underlättar utmaningen med att nå ut till alla medarbetare med erbjudandet.