Årets första företagsträff

I dag hade Region Västmanlands projektledning tillsammans med Nercia Utbildning den första företagsträffen för 2021 tillsammans med våra tio deltagande företag.

Träffarna genomförs varannan månad och är dels ett sätt för projektledningen att kommunicera med de deltagande företagen, dels ett sätt för företagen att lära av varandra och dela med sig av erfarenheter och utmaningar.

Vissa av företagen är redan igång med kompetensutvecklingsinsatser för medarbetarna, medan andra kommer genomföra de första utbildningarna under våren. Det handlar bland annat om utbildningar inom förändringsledning, självledarskap, digitalisering och LEAN.

Gäster på dagens företagsträff var representanter från Mälardalens högskola som berättade om sitt utbildningsutbud inom industri och teknik.

Vi arbetar med tre målområden

• kompetensutveckling på individnivå
  • strategisk kompetensförsörjning på organisationsnivå
  • samverkan mellan region, utbildningsaktörer och företag på systemnivå