Disk i hotellreception med en ringklocka och en person som står vid disken med en karta

Samverkansworkshops i delprojekten

I mars hade projekt Besökskraft regionala samverkansworkshops i Linköping, Örebro och Västerås. Dagarna var fulla av positiv energi, högt engagemang och bra diskussioner.

För att följa upp den digitala konferensen Var f*n är kocken? som gick av stapeln i februari arrangerades en fysisk workshop för respektive delprojekt under mars månad. Totalt samlades fler än 70 personer i de tre länen för att fortsätta diskutera, inspireras och hitta vägar framåt för en långsiktigt fungerande samverkan mellan branschen och utbildningsaktörerna. Det var en bra mix med representanter från olika delar av systemet: regionorganisationerna, gymnasieskolor, yrkesvux, högskola, yrkeshögskola, främjande organisationer, bransch- och intresseorganisationer och såklart våra deltagande företag.

Vad händer nu?

I projektgruppen kommer man arbeta vidare med att ta fram ett förslag på en samverkansmodell för besöksnäringen. Det arbetet utgår bland annat från insikter och inspel på workshopsen men även från andra aktiviteter inom ramen för projektet. Vill du veta mer om hur det går i den processen, tveka inte att kontakta din regionala projektledare.

Västmanland

Sara Collin, Handelskammaren Mälardalen