Sjuksköterska
Våra sommarvikariat är en möjlighet för dig att lära och utvecklas tillsammans med våra verksamheter, samtidigt som du utför viktiga arbetsuppgifter när vår personal får välförtjänt semester och vila.
Inför sommaren anställer vi sjuksköterskor för semestervikariat både med start under våren och sommaren. Det finns stora möjligheter till förlängning och tillsvidareanställning efter ditt vikariat.
Nedan kan du läsa om de arbetsplatser som söker sjuksköterskor. I din ansökan anger du på vilken arbetsplats du önskar jobba.
Frågor
Om du har frågor eller vill komma i kontakt med en specifik verksamhet kan du maila: rekrytering@regionvastmanland.se
Ambulanssjukvården Västmanland
Om arbetsplatsen
Ambulanssjukvården utgör egen klinik inom område Akutsjukvård vid Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Verksamheten har 6 ambulansstationer med totalt 15 ambulanser i drift och cirk 140 heltidstjänster. Ambulanserna utgår från fyra orter, Fagersta, Köping, Sala och Västerås. Ambulanssjukvården utför cirka 40 000 uppdrag varje år.
Ambulanssjukvården i Västmanland driver, tillsammans med ambulanssjukvården i Uppsala och Sörmland larmcentraler i egen regi. Larmcentralerna har ansvaret för prioritering och dirigering och besvarar cirka 65 000 112-samtal per år.
Ambulanssjukvården driver också ett Prehospitalt kompetenscenter, där ambulanssjukvårdens medarbetare utbildas och utbildar, både externt och internt.
Vi bedriver också forskning och utvecklingsarbeten med grund i utförandet av ambulanssjukvård, prioritering och dirigering.
Ambulanssjukvården ansvarar även för SMS-livräddning inom region Västmanland.
Sjuksköterska
Som sjuksköterska inom Ambulanssjukvården möter du patienter i alla åldrar som drabbats av akut sjukdom eller skada. Du bedömer, omhändertar och behandlar patienter i hemmet, på skadeplats och under transport till vårdinrättning. Fokus ligger på god omvårdnad, medicinsk behandling och medmänsklighet i patientmötet. Du arbetar både självständigt och i team, där samarbete och utbyte av kunskaper ska verka för bästa möjliga omhändertagande av sjuka och skadade. Tjänstgöring sker dygnet runt.
Så här beskrivs arbetet av ambulanssjuksköterska Eric;
"Du får snabb feedback och uppskattning på det du gör på ett annat sätt än du kanske får i den övriga vården. Sedan kommer vi varandra nära på passen i bilen. Vi upplever mycket tillsammans så det blir nästan som en andra familj, vi har delat både sorg och glädje. Tjusningen är också att inte veta hur arbetspasset kommer att se ut och att vi möter alla typer av patienter och får uppleva samhällets alla sidor".
Fagersta
Om arbetsplatsen
Till sommaren söker vi sjuksköterskor till avdelning 1 på sjukhuset i Fagersta. Sjukhuset i Fagersta är ett mindre sjukhus med en vårdavdelning, medicinmottagning där urologi, gynekologi och ortopedi finns, samt en rehabenhet. Här finns också specialister som öron- näsa- halsmottagning, ögonmottagning, psykiatri och habilitering. Vårdavdelningen har 16 vårdplatser för medicinskt stabila patienter som kommer för eftervård, rehabilitering eller i väntan på kommunala insatser. Patienterna kommer i första hand från avdelningar och akuten i Köping och Västerås.
På avdelningen arbetar cirka 30 medarbetare som består av undersköterskor, sjuksköterskor, rehabteam, överläkare och underläkare. Från avdelningen utgår även AH verksamhet som innebär avancerad sjukvård i hemmet hos patienterna. Majoriteten av patienterna som är inskrivna i AH är palliativa. Det finns en plats reserverad för dessa patienter på avdelningen vid behov.
Dina arbetsuppgifter
Som sjuksköterska hos oss arbetar du utifrån ett helhetsperspektiv med patienten i fokus och har ett arbetsledande ansvar i omhändertagande, behandling och omvårdnad av akut sjuka patienter. Kontakt med närstående, läkare och andra vårdgivare är en viktig del av arbetet.
Du är en del av ett multiprofessionellt team som är sammansatt av olika yrkesprofessioner som undersköterskor, sjuksköterskor, rehabteam, överläkare och underläkare. Vi arbetar och rondar i team.
Köping
Om arbetsplatsen
Medicinkliniken i Köping har 64 ordinarie internmedicinska vårdplatser fördelat på 3 vårdavdelningar med olika medicinska inriktningar som kardiologi, blod-, mag-, tarm- och akut strokeenhet med rehabilitering. Vi har också medicinsk akutmottagning, hjärtintensivavdelning och dialysmottagning. Medicinmottagningen har förutom läkarmottagning flera specialiserade sjuksköterskemottagningar, endoskopimottagning. Arbetsterapeuter, kuratorer och sjukgymnaster är samlade i Rehabenheten.
Medicinkliniken söker sjuksköterskor till:
- Närakut Köping
- Hjärtintensiven/akutomhändertagande för patienter med sviktande vitala funktioner.
- Avd 1 - hjärt- och lungsjukvård
- Avd 2 - stroke och rehabilitering,
- Avd 3 - hematologi, gastroenterologi och diabetes
- Dialysmottagningen
Dina arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken verksamhet du kommer att arbeta i och vi erbjuder en individuellt anpassad introduktion. I din ansökan får du möjlighet att ange vilken enhet som du är mest intresserad av. Om du blir en av våra semestervikarier i sommar, blir du en viktig och betydelsefull resurs!
Sala
Närsjukvård öst är en klinik som har verksamhet i både Sala och Västerås.
Kliniken driver en rad projekt och utvecklingsarbeten som en del av omställningen till nära vård i Västmanland. Enheterna i Sala har nyligen flyttat till det nybyggda sjukhuset Västmanlands sjukhus Sala.
Närsjukvård öst – Sala ingår nedanstående enheter:
- Avdelning 1 Sala
- AH-teamet Sala
- Medicinmottagningen Sala
- Närvårdsteamet Sala
- Rehabenheten Sala
Sala avdelning 1
Här träffar du patienter med olika diagnoser och behov. Hos oss sker närsjukvård i det lilla formatet genom att tillgodose invånarnas behov av basal internmedicinsk specialistvård, specialiserad palliativ vård, avancerad hemsjukvård via AH-team, kvalificerade rehabiliteringsinsatser och mobilt närvårdsteam i samverkan med kommunernas hemsjukvård.
Dina arbetsuppgifter
Som sjuksköterska hos oss så kommer du utveckla din förmåga att observera, planera, agera och prioritera. Du ingår i ett arbetsteam som kan bestå av undersköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, läkare och kurator beroende på vilken enhet du arbetar på. I arbetsteamet kommer du att ha en ledande roll vilket innebär att du samordnar olika vårdinsatser och lägger upp en personcentrerad planering kring patienten.
Efter sommaren finns det möjlighet till fast anställning.
Västerås
I din ansökan får du önska den arbetsplats du helst vill jobba på. Läs om arbetsplatserna i Västerås nedan. Gör din ansökan här
Akutkliniken
Akutkliniken
Om arbetsplatsen
Akutkliniken är lika med Akutmottagningen i Västerås. Att arbeta på Akutmottagningen innebär en bred kompetensutveckling eftersom du möter patienter inom många olika specialiteter.
Under förra året tog vi emot cirka 58 000 patienter på läkarbesök varav 2500 kom in på larm.
Våra största patientgrupper är inom medicin/infektion, kirurgi och ortopedi. På jourtid har vi även patienter från mindre kliniker som ögon, öron, gynekologi och käkkirurgi.
Vår traumaenhet är en av landets största och tar emot traumafall dygnet runt. Vi har även larmteam för kirurg-, medicin-, ortoped-, infektion- och barnpatienter.
Dina arbetsuppgifter
Som sommarvikarie kommer du framförallt att arbeta på medicin- eller kirurgakuten.
Teamarbete är en grundförutsättning för att få fungerande flöden och vi arbetar alltid i team med sjukskäterska, undersköterska och läkare.
Barnkliniken
Barnkliniken
Vill du bli en del av oss på Barnkliniken och vårda patienter i åldrarna 0-18 år? Avdelningen präglas av gott samarbete och bra arbetsklimat. Här får du möjlighet att arbeta med alla olika specialiteter. Kanske blir det just du som blir vår nya kollega och får möjlighet att utvecklas inom barnsjukvården!
Om arbetsplatsen
Avdelning 69
Välkommen till Neonatalavdelning 69. Vi är en unik arbetsplats med stimulerande, utvecklande och utmanande arbetsuppgifter. Avdelningen vårdar sjuka nyfödda och för tidigt födda barn från vecka 28. Här vårdas cirka 450 barn per år på avdelningens 10 vårdplatser varav 3 är intensivvårdsplatser.
Vården är familjecentrerad och barnen samvårdas med sina föräldrar. Vi har ett nära samarbete med Kvinnokliniken som vårdar de nyförlösta kvinnorna på vår avdelning. Verksamheten bedrivs i moderna lokaler med flertalet enkelrum vilket möjliggör en utökad samvård och en god arbetsmiljö. Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, barnsjuksköterskor, läkare och paramedicinska professioner.
Dina arbetsuppgifter
Här får du som sjuksköterska möjlighet att utvecklas över tid i dina arbetsuppgifter som består av kvalificerad omvårdnad, akut omhändertagande och intensivvård av sjuka nyfödda och för tidigt födda barn. Du får träffa barn med varierade vårdtider och vårdbehov och den ena dagen är inte den andra lik. Du kommer att vara ett stöd till nyblivna föräldrar i deras process att lära känna och knyta an till sin nya familjemedlem. Du arbetar i team tillsammans med undersköterska och läkare där ett samarbete i och mellan teamen är viktigt.
Som nyanställd sjuksköterska har du alltid en van kollega till hands. Under din introduktion kommer du att få utbildning i att hantera medicinteknisk utrustning och att vårda barn i andningsstöd.
Inför sommaren får du en heldag med föreläsningar och praktisk träning som ger dig kunskaper inför sommaren.
Är du sjuksköterskestudent så är du välkommen till oss redan under våren för introduktion till sommaren. Vi planerar då dina introduktionsdagar utifrån när det passar dig!
Efter sommaren finns det möjlighet till fast anställning. Under ditt första år som anställd så erbjuds du ytterligare fyra utbildningstillfällen och utbildning i akut omhändertagande för att så småningom kunna bli en erfaren sjuksköterska hos oss.
Barnavdelning 64
Barnavdelning 64 är en allmänpediatrisk vårdavdelning med tillhörande barnakutmottagning. På avdelningen vårdas barn mellan 0-18 år med varierande diagnoser inom alla specialiteter. Avdelningen kan närmast beskrivas som ”det lilla sjukhuset på sjukhuset” då patienter från såväl barnmedicin som ortopedi, kirurgi och öron/näsa/hals vårdas här. Avdelningen har 15 vårdplatser och är uppdelad i tre team. Verksamheten har stor variation och inbegriper så väl vård av kroniskt sjuka barn som barn med kortvarig och tillfällig sjukdom.
Dina arbetsuppgifter
Som sjuksköterska arbetar du med att ge en god och säker omvårdnad till våra patienter. Vården sker i nära samarbete med barnet och familjen. Med barnet i centrum ingår du i ett arbetslag med personal från olika yrkeskategorier. Som sjuksköterska kommer du leda och ansvara för den dagliga omvårdnaden runt barnet och familjen. Du utför sjusköterskeuppgifter som läkemedelshantering, rondarbete och omvårdnadsarbete. Avdelningen har ett nära samarbete med barnakutmottagningen.
Barnakutmottagningen
Barnakutmottagningen vårdar patienter med akut barnmedicinska tillstånd. Arbetet innebär sedvanliga arbetsuppgifter för sjuksköterska på barnakutmottagning och erbjuder omväxling gällande svårighetsgrad, innehåll och tempo. Arbetsdagen på barnakutmottagningen består av många möten med våra patienter och deras familjer. Eftersom patientens sjukdomstillstånd snabbt kan förändras blir arbetet både omväxlande och utmanande, vilket ställer krav på förmåga att bedöma och prioritera.
Personalen roterar mellan vårdavdelning och barnakuten. Som nyanställd sjuksköterska börjar du din tjänstgöring på en av enheterna. När du är trygg i din yrkesroll erbjuds du möjlighet till rotation.
Laboratoriemedicin
Laboratoriemedicin
Om Arbetsplatsen
Laboratoriemedicin Västmanland har drygt 200 medarbetare och bedriver verksamhet vid de fyra sjukhusen i länet. Specialistområdena är klinisk kemi med dygnet runt verksamhet, klinisk mikrobiologi, klinisk patologi med cytologi, specialkemi och vårdnära verksamhet med transfusionsmedicin och PNV.
Tillsammans arbetar vi för god och säker vård i rätt tid genom högsta medicinska kvalitet, säkerhet och effektiv resursanvändning genom att använda rätt kompetens på rätt plats.
Arbetsuppgifter
Hos oss på Laboratoriemedicin välkomnas du till en bred verksamhet. Dina arbetsuppgifter variera beroende på vilken verksamhet du arbetar på. Arbetet är självständigt och kräver stor noggrannhet och samarbetsförmåga. Det finns alltid erfaren personal att rådfråga. Du kommer att erbjudas en individuellt anpassad introduktion utifrån dina tidigare erfarenheter.
Till Blodcentralen och provtagningsenheten söker vi dig som studerar till SSK, USK eller läkare.
Blodcentralen
På Blodcentralen kommer dina arbetsuppgifter främst bestå av att arbeta med blodtappning av våra blodgivare antingen på tappningen i Västerås eller på vår blodgivartrailer som besöker hela länet.
Viktigt hos oss är att du är bekväm i korta möten med våra friska blodgivare som frivilligt besöker oss för att lämna blod.
Provtagningsenheten
Du kommer främst hantera remisser samt utföra blodprovstagning på patient.
Viktigt hos oss är att du är bekväm i möten med våra patienter från hela länet.
Medicinkliniken
Medicinkliniken
Om arbetsplatsen
På medicinkliniken möter du patienter med många olika diagnoser. Vi vårdar exempelvis patienter med diabetes, Parkinson och hjärtsjukdomar. Vi träffar människor i behov av dialys eller i en akut fas efter en stroke där patienten behöver trombolys. Även åldersmässigt har vi brett spann, du möter äldre, medelålders och unga vuxna hos oss.
De avdelningar som hör till Medicinkliniken är ASN (Akut- stroke och neuro), BMT (Blod- mag tarm och reumatologiavdelning), MAVA (Medicinsk akutvårdsavdelning), DNL (Diabetes-, njur- och lungavdelning), och hjärtavdelningen. Vi har även MIMA (medicinskintermediär avdelning) och HIA (Hjärtintensivvårdsavdelning).
Patientsäkerhetsarbete och arbetsmiljö är två viktiga frågor hos oss då vi ser att dessa två går hand i hand. Kliniken har ett lokalt patientsäkerhetsteam med läkare, verksamhetsutvecklare och vårdutvecklare. Vi är en klinik i ständig utveckling då vården och samhället omkring oss utvecklas.
Dina arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig som är sjuksköterskestudent en unik möjlighet att redan under vårterminen påbörja introduktion till ett sommarvikariat. Vi tror att en tidig och personligt anpassad upplärning skapar trygghet. Vi tror också att det är lättare för dig som student att själv välja tillfällen under våren där det passar dig att gå intropassen.
Det kommer finnas tillfällen där du med andra sommarvikarier kommer få en introduktionsdag med olika föreläsningar i områden som är viktiga för oss, våra patienter och dig att ha kunskap i: HLR och teamträning, basala hygienrutiner men också ämnen som medarbetarskap, delaktighet och klinikens verksamhetsmål.
Dina kollegor under sommaren kommer bidra till din kompetensutveckling. Du kommer lära dig mer om olika sjukdomar och behandlingar. En kunskap vi tror att du alltid kommer ha nytta av, vare sig du väljer att i framtiden arbeta som sjuksköterska hos oss eller väljer en annan specialitet.
Närsjukvård öst
Närsjukvård öst
Om arbetsplatsen
Närsjukvård öst är en klinik som har verksamhet i både Sala och Västerås. Här träffar du patienter med olika diagnoser och behov. Hos oss sker närsjukvård i det lilla formatet genom att tillgodose invånarnas behov av basal internmedicinsk specialistvård, specialiserad palliativ vård, avancerad hemsjukvård via AH-team, kvalificerade rehabiliteringsinsatser och mobilt närvårdsteam i samverkan med kommunernas hemsjukvård.
Kliniken driver en rad projekt och utvecklingsarbeten som en del av omställningen till nära vård i Västmanland.
Närsjukvård öst – Västerås ingår nedanstående enheter:
- Palliativa avdelningen Västerås
- Närvårdsteamet
- AH-teamet Västerås
- Närsjukvårdsavdelningen Västerås ”NÄVA”
Arbetsuppgifter
Som medarbetare hos oss är du betydelsefull och vi som arbetar tillsammans med dig är läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator och medicinsk sekreterare. Hos oss kan du förvänta dig ett arbete nära patienten. Du har ett stort patientfokus och ger individuellt anpassad vård.
Geriatrik och rehabmedicin
Geriatrik och rehabmedicin
Om Arbetsplatsen
Rehabiliteringsmedicinska avdelningen och Geriatriska avdelningen har ett nära och dagligt samarbete och vi delar också vårdavdelning. På natten ansvarar du för antingen patienterna på geriatrik akut eller patienterna på rehabiliteringsmedicin och geriatrik rehab.
- Rehabiliteringsmedicin har uppdrag att rehabilitera personer mellan 18 och 65 år. De vanligaste diagnosgrupperna är stroke, traumatiska hjärnskador, ryggmärgsskador och vissa neurologiska sjukdomar. Planerat intag via remiss. 7 – 8 vårdplatser.
- Geriatrik rehab har uppdrag att rehabilitera personer från 65 år och uppåt. De vanligaste diagnosgrupperna är stroke, ortopedi och kirurgi. Planerat intag via remiss. 7 – 8 vårdplatser.
- Geriatrik akut har uppdrag att vårda multisjuka äldre från 75 år och uppåt med medicinska och ortopediska diagnoser. Intag sker via akuten eller MAVA. 14 - 16 vårdplatser.
Dina arbetsuppgifter
Är du sjuksköterska och har passion för geriatrik och rehabilitering? Letar du efter ett spännande och roligt arbete?
Vi arbetar i ett multiprofessionellt team som har patienten i fokus. Vår arbetsplats präglas av arbetsglädje, engagemang och gemenskap där vi stöttar varandra. Stämmer detta in på dig så tveka inte att söka arbetet och bli en kollega tillsammans med oss. Vi berättar mer när vi ses! Har du funderingar innan ansökan är du välkommen att kontakta oss för mer information.
Infektionskliniken
Infektionskliniken
Om arbetsplatsen
Infektionskliniken består av cirka 80 engagerade medarbetare som erbjuder en kvalitativ och professionell vård. Vi arbetar med det viktigaste vi vet, att bidra till att våra patienter får de allra bästa förutsättningarna och en omvårdnad som utgår från patientens behov.
Infektionskliniken har ett länsövergripande ansvar för den specialiserade infektionssjukvården i Västmanland. Infektionskliniken har en vårdavdelning för akuta infektionssjukdomar och en mottagning för planerad infektionssjukvård. På vårdavdelningen vårdas patienter som har ett behov av högspecialiserad infektionsvård som till exempel sepsis, tuberkulos och Covid-19.
Dina arbetsuppgifter
Som sjuksköterska på Infektionskliniken möter du patienter i alla åldrar. Infektionssjukvård är ett spännande och lärorikt område, där du får möta både akut sjuka patienter och patienter i ett mindre kritiskt skede. I ditt dagliga arbete får du möjlighet att skaffa dig en bredare kunskapsbas inom både medicin och omvårdnad.
På avdelningen arbetar vi i team där du som sjuksköterska kommer att samarbeta med undersköterskor, läkare, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Vi har även ett nära samarbete och kontakt med andra kliniker och instanser. Det är viktigt med närvarande chefer i teamarbetet och därför finns biträdande enhetschef på plats i det dagliga vårdarbetet.
Jourmottagningen
Jourmottagningen
Om arbetsplatsen
Jourmottagningen i Västerås ingår i primärvårdens jourverksamhet. Jourmottagningens verksamhet bedrivs under vardagar kl. 17.00 – 21.00 samt helger och röda dagar 9.00 – 21.00. Vi erbjuder jourpatienter hjälp efter tidsbokning. Jourmottagningen finns vid ingång 37 i anslutning till Akutmottagningen i Västerås.
Vi vill att du ska trivas, må bra och utvecklas med oss på Jourmottagningen i Västerås och därför verkar vi för att erbjuda en arbetsplats:
- Med stimulerande och meningsfulla arbetsuppgifter som präglas av professionalism och omtanke för varandra
- Med ett roligt och självständigt arbete med patienter som har primärvårdsdiagnoser som behöver tas om hand inom 24 timmar.
- Där du möter patienter från när och fjärran, i alla åldrar med varierande åkommor
- Där du får vara en del av enhetens utveckling
Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta både självständigt i team med övriga professioner som undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Du tar hand om primärvårdspatienter som inte kan vänta med sina besvär till nästkommande dag. Förbättringsarbete ingår som en viktig del i det dagliga arbetet.
Vården ska ges med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans värdighet. Den som har det största behovet av hälso- och sjukvård skall ges företräde till vården. Det betyder att du som sjuksköterska också har möjlighet att ge rådgivning och hänvisa patienten till annan vårdnivå vid annan lämplig tidpunkt. Patienter med besvär som du inte bedömer vara i behov av läkarkontakt under jourtid kan du själv:
- Hänvisa till annan vårdenhet vid annan lämplig tidpunkt
- Ger råd om egenvård med skriftlig information
- Slutbehandla patienten
Kirurgkliniken
Kirurgkliniken
Kirurgi är en bred specialitet och kirurgkliniken i Västerås är uppdelad i två vårdavdelningar, en enhet med öppenvård och en stor mottagning knuten till kliniken. Samarbetet på kliniken är tätt och flera av våra medarbetare roterar mellan enheterna, under sommaren slås dessutom avdelning 6 och 8 ihop.
Avdelning 6
Avdelning 6 är specialiserade på kolorektal kirurgi, det vill säga sjukdomar i nedre delen av buken, och har ett inflöde av både planerade och akuta patienter.
Avdelning 8
På avdelning 8 tar vi primärt hand om patienter med sjukdomar i övre delen av buken. Dessutom har vi traumapatienter, brännskador och patienter som genomgått bröstkirurgi.
Dina arbetsuppgifter
Som sjuksköterska på en kirurgavdelning har du ett nära samarbete med flera andra professioner och samordnar vården kring patienterna. Eftersom vem som helst kan få en kirurgisk åkomma, gammal som ung, sjuk som frisk, så kommer du att möta en stor variation av patienter. Många behöver genomgå en operation och sjuksköterskan har en nyckelroll i den pre- och postoperativa vården. Dessutom kommer du att lära dig många vårdtekniska moment och hantera medicintekniskutrustning eftersom våra patienter ofta har olika dränage, centrala infarter, epiduralbedövning, sondnäring et cetera.
KOP (Kirurgisk observationsplats)
På KOP vårdas patienter med akut kirurgiska diagnoser som triagerats på akutmottagningen och behöver någon typ av behandling, operation eller undersökning. Våra patienter stannar hos oss upp till ett dygn för att sedan återgå till hemmet eller skrivas in på vårdavdelning.
Dina arbetsuppgifter
Arbetet som sjuksköterska hos oss liknar det på avdelning 6 och 8 med skillnaden är att du har nya patienter varje dag eftersom vårdtiden är kort.
Kvinnokliniken
Kvinnokliniken
Om arbetsplatsen
Vi behandlar gynekologiska sjukdomar, operationer och gravida med komplikationer under graviditet eller efter förlossningen. Vi har 18 vårdplatser på vardagar och 12 på helger. Vi har också poliklinisk verksamhet med aborter. Det finns även en dagvårdsavdelning där vi ger cancerbehandling (cellgifter).
Dina arbetsuppgifter
Vi arbetar i team med barnmorska eller sjuksköterska och undersköterska. Som undersköterska hjälper och stöttar du patienten med basal omvårdnad och efter operation med mobilisering. Provtagning, såromläggningar och vårdtekniska moment. Du dokumenterar i journalsystemet Cosmic och i Obstetrix för gravida kvinnor.
Kärlkirurgiska kliniken
Kärlkirurgiska kliniken
Om arbetsplatsen
Hos oss på kärlkirurgen välkomnas du till en arbetsplats med ett familjärt och öppet arbetsklimat. Vi jobbar nära tillsammans över professionsgränserna, sjuksköterska, undersköterska, läkare och paramedicinska professioner. Kliniken har nio vårdplatser för kärlpatienter och fem vårdplatser för öron-näsa-hals patienter. I vår verksamhet ingår också arteriell och venös avdelningsnära mottagning, avdelningsbunden operationsverksamhet, klinisk forskning och aortascreening.
Dina arbetsuppgifter
På kärlkirurgen vårdar vi svårt sjuka patienter av kärlkirurgisk karaktär men de har också medicinska åkommor. Vi vårdar både elektiva och akuta patienter. Du får en bred sjukdomslära inom både kirurgi och medicin. Våra patienter är ofta multisjuka med till exempel njursvikt, hjärtsvikt och diabetes. Vi brukar vara en bra språngbräda inför kommande karriär inom akutsjukvård som intensivvård, anestesi och ambulans.
Vi har en hög övervakningsgrad och mycket medicinskteknisk utrustning. På kärlsidan opererar vi stora blodkärl som kroppspulsådern, halspulsådern och pulsådror i benen. Patienterna förbereds hos oss före operation och kommer sedan tillbaka för postoperativ vård. Sårvård är en stor del av vårt arbete, det kan handla om nekrotiska, venösa och operationssår. En del patienter behöver också kompressionslindas och vi använder även vacuumbehandling vid svårläkta sår.
På öron-näsa-hals-sidan är det vanligt med näsblödningar, sköldkörteloperationer och patienter som fått luftvägshinder och behöver ha en track.
Onkologikliniken
Onkologikliniken
Om arbetsplatsen
Onkologkliniken är en länsövergripande klinik med verksamhet i Västerås. Utöver slutenvårdsavdelningen utgörs kliniken av en modern strålbehandlingsavdelning, radiofysik, rehabenhet, mottagning, dagvårdsavdelning för medicinska cancerbehandlingar och piccline-mottagning. Enheterna har ett nära samarbete och du har möjlighet att hospitera på de olika enheterna för att få en förståelse för helheten.
Vården på onkologkliniken bygger på att vi ser hela människan och tar hänsyn till fysiska, psykologiska, sociala och existentiella faktorer vilket innebär nära kontakt med både patienter och anhöriga. Klimatet uppmuntrar utveckling och du har stor möjlighet att påverka på din arbetsplats efter intresse och egna ansvarsområden. Vi satsar just nu på deltagande i klinikens tumörteam och förbättrad patientdelaktighet via bed-side rond.
Dina arbetsuppgifter
Som sjuksköterska på vårdavdelning 80 gör du skillnad och skapar värde varje dag för både patienter och anhöriga. På avdelning 80 vårdas patienter med olika vårdbehov i olika skeden beroende på var de befinner sig i sin cancersjukdom. Som sjuksköterska hos oss får du varierande arbetsuppgifter och en bredd mellan akut onkologi och palliativ vård. Vi jobbar uppdelat efter vårdtyngd i team vilket innebär att antalet patienter man ansvarar för kan variera.
Vi anpassar vården och behandlingar efter varje individ och försöker utöver de medicinska insatserna bidra med de små sakerna som gör skillnad under vårdtiden. Vi tar oss tid för att finnas där, lyssna och samtala.
Vi som kommer jobba med dig är ett glatt gäng bestående av olika yrkeskategorier med mångårig kompetens.
Ortopedkliniken
Ortopedkliniken
Om arbetsplatsen
Ortopedkliniken Västmanland ansvarar för den ortopediska vården i länet. På Västmanlands sjukhus i Västerås har ortopedkliniken en mottagning, en rehabenhet och två vårdavdelningar, en med akut inriktning och en med elektiv (planerad) inriktning. På hela kliniken finns cirka 220 medarbetare.
Genom engagemang, driv och framåtanda möter vi våra patienter och den snabba utvecklingen inom ortopedin. Hos oss bidrar alla yrkeskategoriers erfarenheter och kompetenser till en högspecialiserad ortopedisk vård.
Dina arbetsuppgifter
Som sjuksköterska på ortopedisk avdelning akut kommer du att få en bred kunskap genom det varierade patientarbetet. Här möter du patienter från 18 år och äldre, multisjuk eller med enstaka frakturer. Till exempel innebär en fallolycka eller skottskada ofta mer än gips eller operation. Som sjuksköterska på ortopedisk avdelning är mycket av ditt arbete fokuserat kring smärtlindring, såromläggning, antibiotika och annan läkemedelsbehandling, pre- och postoperativ vård. Du kommer också att använda medicinteknisk utrustning.
Det tvärprofessionella samarbetet viktigt, och på vår akuta avdelning är vi fördelade på tre team. Vi strävar efter att våga prova och utvärdera nya arbetssätt och vi ser teamet som en viktig del för utveckling av verksamheten. I teamet ingår du tillsammans med undersköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, gipstekniker, operationsplanerare och kurator. Vi arbetar för att patienten ska vara delaktig i sin vård och det når vi genom kontinuerliga utvärderingar och patientenkäter.
På den akuta avdelningen är vi stolta över att ha vår Kliniska undervisningsavdelning, KUA. Under hösttermin och vårtermin tar vi emot många studenter från Mälardalens universitet och Uppsala universitet.
Vi har stora möjligheter att fortsätta utvecklas inom kliniken, som att gå vidare och bli huvudhandledare på KUA, forska eller rotera mot de andra enheterna.
Vi lägger stor vikt vid samarbete, god kommunikation, en öppen dialog och att ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Vi är vana vid att introducera nya medarbetare eftersom vi har vår utbildningsverksamhet (KUA). Vanligtvis har vi en introduktion på 6 veckor för sjuksköterska, och sedan har vi en dialog för det fortsatta arbetet.
Hos oss arbetar man dag- och kvällspass eller enbart natt, samt varannan helg.
Urologkliniken
Urologkliniken
Om arbetsplatsen
Urologen är en bred och spännande specialitet vilket gör att du kommer att utvecklas och växa i din profession. Vi är en kirurgisk enhet med både planerad och akut verksamhet, specialinriktad mot urologi. Här utreds, behandlas och opereras patienter med sjukdomar i urinvägarna.
De vanligaste sjukdomarna i den planerade slutenvården är cancer, avflödeshinder för urinen och njursten. Exempel på akuta besöksorsaker är njurstensanfall, urinstämma, urinvägsblödning, njur- och urinvägsinfektioner och patienter med cancersmärta.
Mottagning
På mottagningen genomförs alla typer av urologiska utredningar av förhöjt PSA, vattenkastningsbesvär, urinstämma, hematuri, trång förhud, fimosis, och stenbehandling. Som mottagningssjuksköterska har du egen mottagning, förskrivning samt rådgivning både i telefonkontakt med patienter och i fysiska mottagningsbesök.
Avdelningen
På avdelningen har vi både akutsjukvård med intag dygnet runt från akuten och vi har även elektivt intag. Vi vårdar primärt patienter med olika sjukdomar i urinvägarna. Dina arbetsuppgifter på avdelningen kommer bland annat omfatta omvårdnadsansvar, läkemedelshantering, pre- och postoperativ vård och ansvar för patienter med olika akuta sjukdomstillstånd. Du får variation i dina arbetsuppgifter eftersom du jobbar med både elektiv- och akutsjukvård. Du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv i ett multiprofessionellt team där ni tillsammans sätter patienten i fokus och där patientens delaktighet är en given del.
- Skriv ut
- Dela texten
- Ändrad den: 2 december 2024